BAtW 25

28.10.2018 18:02

 

Zdravím :)

jsem tu s dalšími dvěma kapitolami. Přiznávám, že by zasloužily betareading, ale člověk musí vyjít s tím, co má :D Čekat řadu týdnů až měsíců, abych si kapitoly mohla trochu objektivnějšíma očima znovu pročíst..., raději nebudu riskovat.

Přeji příjemné počtení.

Sit.

 

Kapitola 25 – Ikarova křídla

Galaxie Andromeda

Soustava Filipima

Širý vesmír

 

V posledních dvou týdnech se Loki choval… podrážděně, vztekle a úsečně mnohem víc než obvykle. Tony čekal, že bude trochu víc… no, protivný, po celé té věci se ztrátou vědomí, ale tohle překvapilo i jeho. Bůh trávil neuvěřitelné množství času meditováním v jejich pokoji a nenechal se naprosto ničím rušit. Jistě, celá ta záležitost s Filipimskou vesmírnou patrolou mu jen připomněla to, že zdaleka nedosahoval své plné moci, takže nebylo žádným překvapením, že chtěl více pracovat na jejím znovuzískání. Přesto to bylo směšné. Mluvil s Juyu víc, než mluvil s Lokim, což už o něčem vypovídalo. Většinu času zůstával mlčky zadumaný nebo zlostně zíral, ale jednou za čas ho Tony přistihl, jak se na něj dívá s nečitelným výrazem, než se otočil a naštvaně odešel. Takže jo, Loki byl rozhodně pořád napružený kvůli dalším potížím, které jim Tony pověsil na krk.

Byl si taky jistý, že Lokiho štvalo, že ukázal své karty, takříkajíc. Tony dělal, co mohl, aby ani nenaznačil, co se stalo, jakmile se od hlídky dostali pryč. Loki mu věřil, to věděl. Považoval ho za spolehlivého a věřil mu, že ho udrží v bezpečí, když byl slabý. To byla velká věc. Zatraceně velká věc. Věděl taky, že Loki nikdy nechtěl, aby se to dozvěděl, takže nadhazovat to by bylo jako vymáchat v tom Lokimu nos. A Tony nebyl tak velký pitomec, aby poukázal na takovou chvíli slabosti. Loki byl hrdý, rozzlobilo by ho to k nepříčetnosti. Nejlepší bylo brát to tak, jako by o nic nešlo. Dělal to tak s většinou věcí, které se Lokiho týkaly. Někdy měl Tony pocit, jako by Loki čekal, že na něj bude poukazováno nebo pohlíženo jako na hříčku přírody, když přišlo na jeho zvláštnosti. Lámal si nad tím hlavu, ale nevěděl toho o Asgardu dost, aby zkusil hádat, a na sto procent věděl, že by bylo nemoudré se na to Lokiho zeptat. Z nějakého důvodu se obrátil proti svým vlastním lidem a rodině, správně? A pak ještě ta věc s adopcí, kterou Thor zmínil a o které on pořád nic nevěděl. Ale nezeptal se, v žádném případě ne teď. Neruš spícího lva, jak se říká, zvlášť když řečený lev je v prvé řadě velmi nabručený.

Přesně z toho důvodu, i když měl dost práce na svém obleku, si pořád našel čas na to, aby udělal kousky výztuže, které slíbil Lokimu na boty. Nemohl udělat nátepníky, dokud mu Loki přesně neřekne, jaký druh chtěl, takže na nich ještě pracovat nezačal. Jakmile dodělal řemínky, nechal kov chladnout a začal poklízet svůj pracovní stůl.

Konečně dokončil prototyp DNI ke svému obleku. Ani zdaleka nebyl tak komplexní a perfektní jako ten, kterým disponovala loď, ale ani s ním nepotřebuje ovládat tolik systémů, takže teoreticky by fungovat měl. Také téměř kompletně dokončil boty a rukavice. Současná modifikace Modelu V – když ani neměl původní plány – byla vážně docela výkon, pokud by to tak mohl sám říct. Dobře, komu co namlouval? Byl to fantastický výkon, modifikovaný design byl lepší než ten původní, a on byl génius. Na rozdíl od původního Modelu V potřeboval mít tento oblek ve třech hlavních kusech namísto jednoho. Naštěstí ty menší krystaly, které koupili posledně, se ukázaly být přesně tím pravým, co k tomu potřeboval. Každá bota a rukavice měla malý zdroj energie, aby do určité míry fungovala samostatně. Rozhodně měly dost energie, aby je udržela připojené k DNI a začaly se automaticky sestavovat dohromady, když bylo potřeba, nebo dokonce běžely chvíli samy bez nutnosti připojení k hlavní části obleku. Snažil se je neudělat příliš silné a těžké, protože boty v sobě zahrnovaly brnění pro celou délku nohou, rukavice pro paže a hlavní hrudní článek měl na starost helmu a oblasti pasu. Také bylo skvělé, že v deaktivované formě rukavice vypadaly téměř jako nátepníky, takže prsty měl volné. Bude muset provést několik testů, aby se ujistil, že se všechny tři kusy hladce spojí. No, technicky to bylo kusů pět, ale ovladače pro obě boty a pro obě rukavice byly propojené, protože se vždy aktivují současně. Oblek bude samozřejmě pořád využívat energii z jeho obloukového reaktoru, ale další krystaly mu dají hodně energie k dobru, takže se nemusel spoléhat jen na samotný reaktor. Reaktor ho udržoval naživu, nebylo by zrovna chytré se v něm příliš šťourat, jestliže neměl zaručený způsob, jak si vybudovat nový. A to neměl.

S hotovým DNI mohl přejít ke své oblíbené části. Zkušební let. Byl si naprosto jistý, že všechno fungovalo správně, ale s přidanými krystaly a spolu s novým druhem energie, který použil, nemohl vědět s určitostí, jak je kalibrovat. V nákladovém prostoru měl dost místa pro trochu vznášení se. Větší testy budou muset počkat, dokud se nedostanou na další vhodnou planetu.

Hlavní kousek brnění, současný hrudní plát, byl už z poloviny dokončený. Pořád ještě potřeboval hodně zapracovat na elektronice, najít způsob, jak přidat pár krystalů a to všechno samozřejmě bez toho, aby to mělo velkou hmotnost. Musel být schopný unést váhu obleku i bez aktivace. Naštěstí alyndor představoval dokonalé řešení tohoto problému, ale stejně mu nějaký čas potrvá, než si na to zvykne. Aspoň ho to udrží ve formě. Ještě ho čekala práce na helmě, ale potom bude hotov. Vidět konec projektu mu přinášelo uspokojení. Pokud by šlo všechno hladce, mohl by vše dokončit po pár dnech tvrdé práce. Nejhorší scénář počítal se dvěma týdny, jestli testy neskončí dobře.

Když skončil, odložil své nářadí, popadl Lokiho kousky brnění a zamířil do jejich pokoje. Mohl zavolat Lokiho do dílny přes interkom, ale tváří-v-tvář bylo vždycky snazší přimět boha opravdu naslouchat.

Našel ho sedět na podlaze v jejich pokoji, jako mnohokrát v předešlých dnech.

„Co chceš, Starku?“ zeptal se bůh, jakmile se dveře otevřely. Jeho tón zněl opět kousavě.

„Ahoj i tobě, mrzoute. Mám pro tebe nové kousky výzbroje.“

Loki otevřel oči a obrátil k němu hlavu, ve vteřině ho sjel pohledem od shora dolů a bezpochyby zaznamenal Tonyho neupravený vzhled. Jo, tričko bez rukávů měl špinavé jako peklo a vlasy moc dlouhé a chaotické, ale během práce se nikdy netrápil tím, jak vypadal.

„Ano, já vím. Páchnu a jsem špinavý. To se stává, když přijde na kovářství, víš, s jako peklo horkou výhní a těžkou fyzickou prací.“

Loki vstal, aniž by to nějak komentoval a Tony mu podal kousky výzbroje.

„Jsi čím dál lepší,“ poznamenal Loki, jakmile si je převzal.

„Jo, praxe dělá mistra,“ pokrčil Tony rameny.

„Samozřejmě.“

„Ale nečekej, že se někdy naučím ty tvoje vyšperkovaný rytecký dovednosti,“ pokračoval Tony.

„Takhle je to docela v pořádku,“ odpověděl Loki. „Tak jako tak bych nevěřil tvému vkusu.“

Tohle vyznělo mnohem méně ostře než jeho předchozí slova, takže to Tony vzal jako dobré znamení.

„Mimochodem, chystám se otestovat svoje nové fajnové boty,“ prohlásil. „Chceš přijít?“

„A proč by mě to mělo zajímat?“ zeptal se Loki, zatímco si šel uložit své kusy výzbroje. Nechtěl tedy ještě pracovat na jejich očarování.

„Protože budu buď poletovat kolem, takže potřebuju někoho, kdo by byl svědkem mého génia, nebo jsem se přepočítal a narazím do zdi, v kterémžto případě je ti dovoleno se smát, no, řehtat se, trochu… ale potichu.“

Loki se otočil zpátky a Tony na jeho tváři zachytil náznak úsměvu.

„Och, velmi dobře, když na tom tak trváš,“ souhlasil. „A když už tam budu, mohl bych ti dát instrukce pro své nové nátepníky.“

„Věděl jsem, že jsi na ně nezapomněl,“ podotkl Tony a následoval Lokiho, když se obrátil k odchodu z místnosti.

Tony neměl rád ticho, tak po cestě tam pokračoval v hovoru.

„Takže, ta rytina, kterou sis udělal na nátepnících, vypadá zatraceně parádně. Hadi vlastně nejsou nic pro mě, ale i já jsem mohl vidět, že za tím je docela talent--“

„Ušetři si lichotky a prostě řekni, co chceš,“ přerušil ho Loki.

„Přemýšlel jsem, jestli by ses nechal přesvědčit k tomu udělat jen nějakou drobnost- něco na můj oblek.“

Loki se trochu zamračil. „Myslel jsem, že jsi nechtěl magii kdekoli v blízkosti své technologie,“ řekl.

„Och, já nemluvím o kouzlení, ale normálním rytí.“

„Chceš, abych ti ozdobil brnění?“

„Dobře, takže důvod, proč jsem přišel s tímhle novým designem obleku, je ten, že chci být schopný mít ho na sobě, aniž bych sebou tahal velké nápadné věci. Je to nepraktické. Pravidlo #3 nebal si víc, než můžeš unést. Takže tím pádem, kdykoli přistaneme, budu mít oblek už na sobě, jen to nebude vypadat jako oblek. Bude to vypadat jako normální zbroj.

„Praktický a skrytý na očích,“ uzavřel Loki. „To je opravdu chytré.“

„Díky. Teď, když jsem se podíval, co jsi udělal se svým brněním a nátepníky, uvědomil jsem si, že i ve svém deaktivovaném režimu vypadá pořád příliš… nezvykle. Zvlášť s těmi krystaly, protože některé z nich jsou na viditelných místech. Ale pokud by se vzhledem nějak matně podobalo tvému brnění, pak…“

„By bylo hodnověrné, že je to jen osobní zbroj a energetické krystaly budou vypadat jen jako prostá dekorace,“ dokončil místo něj Loki. „Předpokládám, že zbraně v tvém brnění jsou také ukryté, zatímco je deaktivované.“

„Nemám v něm tolik zbraní jako ve svých obvyklých oblecích, ale jo, to málo co mám, není vidět.“

„Výborně,“ přikývl Loki. „Co máš na mysli?“

„Nic přitaženýho za vlasy, jo? Myslel jsem jen na vnější stranu rukavic, po stranách bot a možná oblast ramen.“

„Přilba?“

„Ta nepotřebuje dekoraci.“

„A nelibuješ si v hadech, co přesně na nich tedy chceš mít?“

„Já nevím, něco ne-obraznýho?“ Loki si odfrkl.

„To je tak všední,“ prohlásil. „Symbolika je důležitá, i když nemá magickou podstatu. To, co bojovníci nosí na svých zbrojích, je vždy symbolické a má to svůj vlastní osobitý význam, nemluvě o tom, že to má vyslat zprávu všem, kdo tě vidí.“

Tony o tom trošku zapřemýšlel, mysl dočista prázdnou. „Nemám nejmenší tušení,“ přiznal.

„Tvé jméno znamená něco silného a mocného, ale také agresivního a divokého. Možná by ti přišli vhod nějací vlci.“

„Vlci?“

„Ačkoli ty spíš následuješ svou vlastní mysl a usiluješ o poznání a nemusíš mít nezbytně ducha válečníka. Stark může znamenat i něco úplného a absolutního. Technologie a věda je nejbližší dovednost k magickým uměním, kterou vy lidé máte. Třeba Yggdrasil?“

„Jo, ale já jsem Iron Man, nemůžu mít na výzbroji strom. Mátlo by to lidi.“

Loki se zasmál. „Docela se osvědčuješ jako kovář, vynálezce, tvůrce.“

„Takže oheň?“

„Já říkám tvoření, ty říkáš oheň. Většina by se neotočila tímto směrem.“

„Není tvoření bez ohně, vždycky je tu někde velký třesk a ten vždycky zahrnuje nějaké ohnivé inferno. Zrození hvězdy, přímo tam, obrovský výbuch, hvězda je sluncem pro planety, bez jejího tepla nemůže existovat žádný život. Ani nemusím jít do detailů, dokázal jsem to v jedný větě.“

Loki se široce usmál, tentokrát ukázal i zuby. „Deklamuješ svůj názor nebo mi zase lichotíš?“

„Ať ti to nestoupne do hlavy, pane Bože ohně,“ uchichtl se Tony. „Oheň zní dobře, pokud se nejedná o nějaký pouťový plameny. Ty jsou mimo.“

„Drak je klišé. Fénix?“

„Fénix není klišé?“

„Ne, protože je to čistě magická bytost. Symbol používaný čaroději a alchymisty, ne válečníky. Je to planoucí slunce, znovuzrození po destrukci ohněm.“

„Chaos?“

„Někdy,“ usmál se Loki.

„Moje brnění, pamatuješ? Ne tvoje.“

„Ach, ale ty máš takovou chaotickou náturu, Starku.“

„Od tebe to budu brát jako kompliment.“

„Ber to, jak je libo.“

„Jo, v pořádku, vlastně se mi to líbí. Dokonce jsem to použil už dřív.“

„Vážně?“

Tony si vzpomněl na svůj proslov na StarkExpo, bouřlivě jásající dav, tančící Ironetty, a jak se přinutil k širokému úsměvu na tváři, i když otrava palladiem byla téměř jediná věc, na kterou dokázal celou dobu myslet.

„Jo,“ řekl. „Dav to miloval. Bylo to něco jako: ‚Z popela zajetí nikdy nepovstal větší fénix v lidské historii‘.“

„Jak skromné.“

Tony se v odpověď na to zasmál. „Postavil jsem svoje první brnění v zajetí, takže svým způsobem to byla pravda. Pokusili se mě sejmout, ukrást, co bylo moje a nechat mě zmizet, ale místo toho jsem vytvořil něco většího, než kdykoliv předtím.“

„A zničil je,“ dokončil Loki.

„Tohle ti Barton řekl taky?“ zeptal se Tony.

„Ne, jen je to něco, co bys udělal,“ konstatoval Loki jednoduše, než se na něj podíval, rty se mu stočily do úsměvu. „Máš smysl pro pomstu.“

Tony si nemohl pomoct a znovu se zasmál.

ooOoo

Když dorazili do dílny, našli Bee, jak stojí sama v nákladovém prostoru, a jen zírá před sebe. Obvyklá hrůzu nahánějící exhibice, Tony si na to začínal zvykat. Lokiho nepotěšilo, že ji vůbec vidí, a to bylo ještě mírně řečeno. Zůstal v prostoru dílny, zatímco Tony přešel o trošku blíž k dívce. Začínal přicházet na to, jak velkou osobní bublinu potřebovala, aby neznervózněla a nenapjala se. Když jste jí nechali dostatek prostoru, byla jen klidnou mlčenlivou přítomností.

„Hej, Bee,“ zavolal, ale nedočkal se žádné reakce. Takže se Tony postavil před ni, aby se dostal do jejího zorného pole. „Bee,“ zavolal znovu, a po chvíli se její momentálně zelené oči zaměřily na něj. „Všechno v pořádku?“ Několikrát zamrkala, jako by si právě uvědomila, kde byla a kývla na Tonyho. Otočil se, aby viděl, na co se dívka dívala, ale nebylo tam nic než pár krabic a beden.

„Urážejí tě ty krabice, nebo tak něco? Mohl bych jim dát co proto,“ zažertoval, pak se trochu pousmál. Ona samozřejmě ne, ale obočí se jí svraštila trochu kuriózním způsobem. Byl to mnohem lepší druh pohledu, než to bezemoční zírání.

„Tak dobře,“ pronesl, protože neměl nic co lepšího říct. „Klidně zůstaň, budu létat a mám rád publikum.“

Znovu se usmál a vrátil se do prostoru dílny, aby si oblékl boty a rukavice a nové DNI.

„Neměl bys je nechat, aby viděly, jakou technologii máš k dispozici,“ varoval ho Loki opíraje se o ponk.

„To je v pohodě,“ uklidňoval ho Tony.

„Říká se, že Skrullové jsou znamenití špioni,“ dodal Loki.

„Včera, když si Juyu nevšimla, jak vcházíš do kuchyně, se lekla tak moc, že skoro spadla ze židle a málem se zadusila douškem vody. Jo, vidím, že je hotovým mistrem úskoku.“

Loki mu jen v odpověď poslal mírně načuřený pohled. Tonymu to bylo jedno. Byla to sranda. První naprosto normální, nevinná a směšná věc, kterou ji viděl udělat.

Jakmile měl všechno na sobě, přešel kousek stranou od dílny, aby nezničil nic důležitého v případě špatného odhadu. S funkčními rukavicemi by neměl mít problém se stabilizací letu a vším ostatním. Přesto cítil vzrušení. Tenhle oblek byl jako něco nového, co musel vybudovat od nuly, a ne jen upgradeovaná verze těch předchozích. Tentokrát neměl dokonce ani Jarvise. Všechny výpočty musel dělat sám. No dobře, tak mu do toho Loki tu a tam trošku vstoupil, ale většinou jen teoreticky, a byl to vždycky Tony, kdo musel vyřešit detaily a provedení.

Bee se na něj zvědavě dívala a Loki mu rovněž věnoval pozornost. No, doufejme, že se nerozmázne o zeď. To by bylo trapné. Aktivoval nové DNI a ve srovnání s ovládáním lodi bylo tady množství příchozích informací směšně malé. Byly to v podstatě jen dva signály, které mu řekly, že boty a rukavice byly úspěšně připojeny. S tímto DNI nebude dostávat příliš mnoho vstupních dat, dokud nebude zcela připravené.

„Dobře, jestli začnu hořet, doufám, že jeden z vás bude tak laskavý a uhasí mě.“

„Udělám, co bude v mých silách, abych tě uchránil takového ponižujícího konce,“ zahučel Loki.

No dobře, o nic nejde. Vzhledem k tomu, že si zvykl na ovládání celé lodi a všech jejích systémů přes DNI, byly startovací trysky a aktivované rukavice ve srovnání s tím nic. Neodlepil se od země až tak rychle, ale pořád to bylo nenadálejší, než předpokládal. Naštěstí se ve vzduchu dokázal stabilizovat dřív, než do něčeho narazil. Boty by ho dokázaly zvednout s plnou váhou brnění. Tony sám byl v porovnání lehký. Dopřál si pár chvil, aby si zvykl na připojení, na pocit toho, že je ve vzduchu, ale v tomhle okamžiku měl s létáním hodně praxe, takže to opravdu netrvalo dlouho.

„Přijímám gratulace hned teď,“ prohlásil, když se snesl o něco níž a letěl blíž k Lokimu. Nákladový prostor opravdu nebyl dost velký, aby ty věcičky pořádně vyzkoušel, ale měl víc jak třicet metrů na šířku a skoro deset metrů na výšku i s nákladem a dílnou, které zabíraly hodně místa.

„Ano-ano, výborně,“ pronesl Loki s předpokládaným množstvím nadšení. To znamená vůbec žádným.

„Píšu tady historii. Kombinuju technologii ze dvou různých galaxií,“ stál si Tony za svým.

„Prosím, nečekej, že budu pět chvály,“ usadil ho Loki, ale na rtech se mu znovu objevil drobný úsměv. To byla v podstatě Lokiho pečeť uznání.

„Jo, jasně,“ odvětil mu Tony a zase vylétl trochu výš, blíž ke stropu. „Dokážu létat, takže jsem úžasný.“

Měnil směry, zpomaloval, klesal a opět stoupal, aby otestoval své řízení, ale bylo to perfektní. Žádné závady, prostě nic. Tímhle se rozhodně překonal. Nevypadalo to, jako by se mu Loki chystal dát zasloužené uznání, tak sletěl o něco níž, kde stála Bee a dívala se na něj.

„Vsadím se, že ty oceníš mého génia,“ oslovil ji. Povzbudivě se zašklebil, ne že by od dívky očekával jakoukoliv reakci, ale nemohlo to ničemu uškodit.

Naklonila hlavu a prohlížela si ho, jak se tak vznáší ve vzduchu. Pak se jí kůže na holých ramenou začala vlnit, jak se jí měnilo tělo. Než mohl Tony otevřít ústa, aby se zeptal, co se to děje, něco jí začalo vyrůstat ze zad. Tony cítil, jak se mu oči při tom pohledu rozšiřují. Bylo to, jako by jí kůže ožila. Natáhlo se to a formovalo, jako by to byla plastelína tělové barvy, pak to zezelenalo do odstínu dívčiny původní kůže. Trvalo to jen pár chvil, ale Tony celou dobu jen překvapeně zíral. Pak se ty podivné zelené doplňky trochu pohnuly, zatřepaly a nabyly mnohem celistvějšího tvaru. V mžiku to bylo jasné. Křídla.

„Co to…?“ zeptal se. V tu chvíli se necítil jako génius. Ta křídla byla zelená a úzká, vypadala jako něco mezi netopýřími a hmyzími křídly. Ale nemohl si je prohlížet dlouho, protože křídla sebou začala mávat, velmi rychle, opět jako by patřila hmyzu nebo kolibříkovi. Bee se snadno zvedla do vzduchu a dostala se k místu, kde se hladce vznášel Tony.

„Dobře,“ podotkl. Byl to opravdu zvláštní pohled. „Takže ty umíš létat taky,“ konstatoval zřejmé.

Chtěl se podívat na Lokiho a zeptat se, jestli věděl, že Skrullové tohle uměli, ale byl v tu chvíli příliš fascinovaný rychlým třepotáním křídel na dívčiných zádech.

„Říkala jsem ti, že se umíme přeměnit do čehokoli.“

Tony se podíval dolů, kde stála Juyu a koukala na ně nahoru. Nevšiml si, kdy přišla.

„Vím, že nejsem žádný odborník, ale tak trochu jsem jen čekal, že se zvládnete proměnit do jiných lidí. Víš jak, měnit barvy, napodobovat tváře.“

„Ne, do čehokoli,“ sdělila mu Juyu. Bee začala poletovat kolem, aniž by se starala o svět. Možná ji jen inspiroval létající Tony.

„Zvířata?“ zeptal se Loki.

„Ano,“ odpověděla Juyu. „Ale ne každý z nás umí výrazně změnit velikost. To je zvláštní dovednost.“

„A umíte se taky přeměnit jen částečně, jak vidím.“

„To je skoro jednodušší,“ přiznala Juyu, pak očima sklouzla k sestře a sledovala ji, jak létá po nákladovém prostoru. Výraz na Lokiho tváři Tonymu řekl, že byl zvědavý víc, než dával najevo, ale dál se nevyptával.

„Už dlouho nelétala jen tak pro samotné létání,“ zmínila Juyu posmutněle a přešla trochu blíž k místu, kde se nacházela její sestra.

Tony přistál a přistoupil blíž k Lokimu. Bůh nespustil oči z létající dívky.

„Naprosto ukradla pozornost od mých nových bot,“ postěžoval si Tony.

„Musíme jim položit víc otázek ohledně jejich schopností a dovedností,“ poznamenal Loki.

„Myslíš?“

„Musíme vědět, jak velké nebezpečí mohou představovat,“ soudil bůh. Věděl, že je dívky mohou slyšet, takže se Tony ani nesnažil tlumit svůj hlas.

„Nebo jak velký přínos,“ opáčil Tony. Loki se na něj konečně podíval. „Chovaly se slušně, žádné známky zlých úmyslů. Už jsou to týdny. Pokud jsou našimi spojenci, jejich síla je naše síla. Nemám pravdu?“

Loki vypadal, že to na chvíli zvažuje.

„Předpokládám, že ano,“ souhlasil nakonec. Když se Tony opět ohlédl na dívky, Juyu měla křídla také a dělala sestře ve vzduchu společnost. Byl to zvláštní pohled, dokonce i pro něj.

„Pojď,“ drcnul Lokiho do ramene. „Máme na práci spoustu věcí, kování, rytí, čas běží.“

Překvapilo ho, když si Loki jednoduše svázal vlasy do nízkého ohonu koženým řemínkem, který vytáhl z kapsy a bez dohadování se otočil k pracovnímu stolu. Tony obrátil svou pozornost zpět ke svým rukavicím.

„Příště, když budeš mít špatnou náladu, můžeš se tu ke mně prostě připojit,“ nabídl mu. Nevzhlédl znovu k bohu. „Mít co na práci mi vždycky pomůže pročistit si hlavu, něco, na co se zaměřit, víš. Přijdu na jiné myšlenky.“

„Ano, právě teď by to přišlo vhod,“ připustil Loki.

Kdyby byl Tony sdílný a starostlivý typ, nebo někdo, kdo věřil, že se všechno dalo vyřešit nějakým mluvením, mohl by se vyptávat dál. Ale znal se a rád si myslel, že znal Lokiho, takže si byl jistý, že tohle nebyl ten správný čas, aby usiloval o odpovědi. Jen by to věci zhoršilo. Takže se místo toho zeptal, jaké nové nátepníky Loki chtěl, a zároveň odpovídal na Lokiho dotazy ohledně rytin, které přijdou na jeho oblek. Takhle to bylo lepší, přinejmenším Loki vypadal mnohem míň rozzlobeně. Ve skutečnosti vypadal téměř úplně mírumilovně, a to bylo velmi vzácné.

A tak pracoval na svém obleku ve společnosti Boha chaosu, zatímco dvě skrullské dívky létaly po nákladovém prostoru. Život byl někdy zvláštní.

 

ooOoo

 

A/N: Skrullské schopnosti a dovednosti

Tvaroměnectví

Skrullové dokážou změnit svou podobu do všeho, co si lze představit, ať už je to organické nebo anorganické. Musí to být nicméně celistvé. Umí převzít něčí podobu, ale ne jeho schopnosti. Když napodobují anorganický objekt, vezmou na sebe jeho vzhled, ale ne jeho vlastnosti. Mohou také využívat svých schopností, aby jim vyrostly další končetiny. Nemají žádný zřejmý velikostní limit, jelikož byli spatřeni, jak na sebe berou podobu obyčejné mouchy, a tvary mnohokrát větší než jejich normální já.

Pružnost, plasticita, prodloužení

Jejich tvaroměnecké schopnosti jim dovolují měnit jejich těla podobným způsobem jako Mr. Fantastic, takže se mohou natahovat do krajností, nebo svými těly formují jiné tvary, jako třeba míče, padáky, nebo cokoli jiného.

Změna velikosti

Jsou rovněž schopni měnit svou velikost nezávisle na změně své podoby, což jim umožňuje vyrůst nebo se zmenšit, při zachování jejich stávající podoby.

Létání

Jsou schopni létat díky tomu, že si na zádech přemění pár křídel, nebo do křídel změní své ruce.

Napodobování

Skrullové jsou mazaní špioni díky své schopnosti napodobovat zvuky a hlasy. To je využíváno především s tvary, do kterých se dokážou změnit.

Formování zbraní

Skrullové jsou schopní využít své tvaroměnecké schopnosti k tomu, aby z části svých těl utvořili zbraně. Například umí změnit své paže do ostří nebo kyjů. Tato dovednost je dělá nebezpečnými bojovníky zblízka.

 

ooOoo

Další

ooOoo